Eten invriezen

Diepvries bakje

ETEN INVRIEZEN

Euro 90,00 per persoon per jaar besparen

Maak maaltijden klaar voor meerdere dagen. Als je grotere porties bereidt kun je je voordeel doen bij je inkopen. Ook zul je minder gaan weggooien. Als je verse ingrediënten gebruikt voor je gerechten kun je dit prima invriezen. Wil je niet twee of drie dagen hetzelfde eten dan is dit ook geen probleem. Zo kun je makkelijk meerdere gerechten tegelijk invriezen. Belangrijk is dat je nagaat hoeveel sterren je diepvries heeft als je wilt weten hoe lang je je budgetgerechten kunt invriezen. Een vriezer met 1 ster (-6°C) is geschikt voor het maken van ijsblokjes of het enkele dagen bewaren van ingevroren producten. In een 2-sterrenapparaat (-12°C) kun je diepvriesproducten enkele weken bewaren en in een 3-sterrenvriezer (-18°C) maximaal 3 maanden. Een vriezer met 4 sterren (-24°C en kouder) is geschikt voor het invriezen van niet bevroren levensmiddelen. Gebruik bij het opwarmen geen magnetron want hiermee gaat de smaak en de vitamientjes van je eten verloren. In plaats daarvan gebruik je de pan, oven of au bain-marie methode.

Delen met je vrienden..Share on FacebookShare on Google+Pin on PinterestTweet about this on TwitterEmail this to someone
Eten invriezen was last modified: May 4th, 2015 by Happy cook

Reactie op “Eten invriezen

  • July 22, 2014 at 6:40 pm
    Permalink

    Als ik brood koop, vries ik dat meteen in en ontdooi alleen de sneetjes die ik nodig heb. Zo blijf je nooit met oud brood zitten en hoef je niets weg te gooien. Doe dit al een paar jaar en kan het echt aanraden!

    Reageer

Plaats een commentaar

Emailadressen worden niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*Kopieer het wachtwoord*

*Tik of plak het wachtwoord hier*