Plastic tasjes

boodschappentas

PLASTIC TASJES

Neem je eigen boodschappentas mee als je gaat winkelen, hiermee kun je tot Euro 50,00 per jaar besparen. Tevens help je mee aan een beter milieu.

Plastic tasjes worden gemaakt van fossiele brandstoffen, zoals ruwe olie. het is dan best gek om te bedenken dat je overal een plastic tasje of plastic verpakking krijgt en deze na tien minuten weer weggooit. Veel van deze plastic tassen komen als zwerfafval in het water terecht met als gevolg dat we nu plastic soepen in de oceanen hebben. Gelukkig zijn er in veel landen en steden al een verbod op plastic tassen in de winkels. In Nederland en een aantal andere landen wordt er geld gevraagd voor een plastic tas. Deze maatregel heeft ook veel effect, maar die voel je wel in je eigen portemonnee. Om geld te besparen en het milieu in acht te nemen kun je een aantal dingen doen om het plastic in deze wereld terug te dringen:

-Neem je eigen boodschappen tas mee als je gaat winkelen. tegenwoordig zijn er al veel modieuze boodschappen van stof te koop. Vind je dit maar nix probeer dan je plastic tassen zoveel mogelijk her te gebruiken.

-Plastic flessen zijn na de tassen de tweede grootste plastic vervuiler. Een waterfles van glas is een goed alternatief.

Wil je meer weten over de plastic soep in de oceanen en de schade die plastic aanricht in deze wereld raden we de volgende documentaire aan: Bag It (IMDb)

Delen met je vrienden..Share on FacebookShare on Google+Pin on PinterestTweet about this on TwitterEmail this to someone
Plastic tasjes was last modified: May 4th, 2015 by Happy cook

2 reacties op “Plastic tasjes

  • June 21, 2014 at 10:39 pm
    Permalink

    Heb net een stoffen tas bij de AH gekocht! Hopelijk gaan ze die plastic tasjes in Nederland ook snel verbieden!

    Reageer

Plaats een commentaar

Emailadressen worden niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*Kopieer het wachtwoord*

*Tik of plak het wachtwoord hier*