Preitaart
Cuisine: Hollands
Author: Happy cook
Prep time: 15 Minuten
Cook time: 45 Minuten
Total time: 1 Uur
Preitaart met aardappelen uit de oven voor 3 personen in 50 minuten klaar te maken. Dit is een variant op onze broccoli ovenschotel, maar voor deze preitaart gebruik je een lage ovenschaal.

Een hoofdgerecht die je serveert met een frisse salade of in mijn geval met gekookte wortelen. Ik had namelijk nog een aantal wortelen over uit mijn moestuin.
Verder raad ik aan om biologische prei te kopen, omdat het prijsverschil met normale prei heel klein is. Hopelijk geniet je van mijn goedkope en gezonde preitaart recept.
Ingrediƫnten
  • 3 biologische preien
  • 450 gram aardappelschijfjes
  • 125 gram spekjes
  • 1 ui
  • 2 eieren
  • 250 gram slagroom
  • 100 gram geraspte oude kaas
  • 5 plakjes ingevroren deeg voor hartige taart/ bladerdeeg
  • peper/ zout/ margarine (boter)
Bereidingswijze
  1. Verwarm de oven voor op 190 graden en breng een grote pan met water aan de kook en voeg een snufje zout toe. Haal het bladerdeeg op tijd uit de vriezer en haal ze vast los.
  2. Snij de prei in dunne ringen en snipper de ui. De spekblokjes in 6 minuten gaar bakken en laten uitlekken op keukenpapier. de gesnipperde ui heb ik ook even laten fruiten met de spekblokjes.
  3. De aardappelschijfjes 8 minuten koken in voldoende kokend water en de prei ringen in dezelfde pan 5 minuten laten meekoken.
  4. Boter je ovenschotel in en verdeel de bladerdeeg plakjes. Na het afgieten van het kokend water kun je de spekblokjes en ui toevoegen en voorzichtig roeren door de aardappelschijfjes en prei. Voeg nog een snufje peper toe en dan kun je de ovenschotel vullen.
  5. In een apart bakje roer je de eieren met de slagroom en giet je het mengsel over de gevulde ovenschotel.
  6. De geraspte kaas gaat bovenop het gerecht en dan kan de preitaart in de oven voor 40-50 minuten op 180-190 graden.
Calories: 600
Recipe by Budget Gerecht at http://www.budgetgerecht.nl/recepten/preitaart/