Boerenkool met worst
Cuisine: Hollands
Author: Happy cook
Prep time: 5 Minuten
Cook time: 25 Minuten
Total time: 30 Minuten
Boerenkool met worst voor 4 personen in 30 minuten klaar om te serveren. Een echte oud-Hollandse maaltijd om in de herfst of winter te eten en ook bekend als stamppot boerenkool.

Vandaag zag ik dat er weer verse boerenkool te koop is en je wilt boerenkool alleen eten als er verse boerenkool in de schappen ligt! Verse boerenkool is bijna het hele jaar voorradig behalve in de maanden juni, juli en augustus. Dit komt omdat boerenkool op grote schaal wordt gekweekt in Nederland.

Boerenkool is een "Superfood" van Nederlandse bodem vanwege het hoge gehalte vitaminen en mineralen.
Hier komt het makkelijke en goedkope Hollandse recept voor boerenkool met worst.
Ingrediƫnten
  • 700 gram verse boerenkool
  • anderhalf kilo kruimige aardappelen
  • 1 grote rookworst
  • 150 ml melk/ ruim klontje margarine/ snufje peper en zout
Bereidingswijze
  1. Schil ze aardappelen en snij ze in kleine kwartjes. de boerenkool spoel ik nog even af met koud water en dan kook je de boerenkool en aardappelen samen in een grote pan voor 20-25 minuten.
  2. Voeg nog even een snufje zout toe en ga de rookworst bereiden volgens de bereidingswijze op de verpakking. Mijn rookworst ging 20 minuten in de pan met de au bain marie methode.
  3. Voordat de boerenkool en aardappelen gaar zijn pak je een steelpannetje en warm je de melk op. Roer het klontje boter door de melk tot ie oplost en de melk hoeft niet te koken.
  4. Giet de pan met aardappelen en boerenkool af en giet de melk eroverheen plus peper en zout. Gebruik een stamper om het je boerenkool te stampen (1 minuutje) en het gerecht is klaar.
Calories: 600
Recipe by Budget Gerecht at http://www.budgetgerecht.nl/recepten/boerenkool-met-worst/