Broccoli ovenschotel
Cuisine: Hollands
Author: Happy cook
Prep time: 15 Minuten
Cook time: 50 Minuten
Total time: 1 Uur 5 Minuten
Broccoli ovenschotel met aardappelen voor 3 personen in 50 minuten te bereiden. Een gezond en goedkoop hoofdgerecht uit de oven.

Dit recept is een variant op onze preitaart, maar voor deze broccoli ovenschotel gebruik je een hoge ovenschotel.

Alvast veel plezier met ons recept voor de broccoli ovenschotel.
Ingrediƫnten
  • 1 grote stronk broccoli
  • 450 gram aardappelschijfjes
  • 300 gram rundergehakt of half om half
  • 1 ui
  • 2 eieren
  • 250 gram slagroom
  • 100 gram geraspte kaas
  • 5 plakjes ingevroren deeg voor hartige taart/ bladerdeeg
  • peper/ zout/ margarine (boter)
Bereidingswijze
  1. Verwarm de oven voor op 190 graden en breng een grote pan met water aan de kook en voeg een snufje zout toe. Haal het bladerdeeg op tijd uit de vriezer en haal ze vast los. Snij de broccoli in kleine roosjes.
  2. Snipper nu de ui en krul de gehakt in een hapjespan. Laat de aardappelschijfjes 8 minuten koken en de broccoli roosjes in dezelfde pan 5 minuten laten meekoken.
  3. Boter je ovenschotel in en verdeel de bladerdeeg plakjes.
  4. Na het afgieten van het kokend water kun je het gehakt toevoegen en even roeren met de aardappelschijfjes en broccoli roosjes. Voeg nog peper en zout naar smaak toe en dan kun je de ovenschotel vullen.
  5. In een apart bakje roer je de eieren met de slagroom en giet het mengsel over de gevulde ovenschotel. De geraspte kaas gaat bovenop het gerecht en dan kan het gerecht de oven in voor 40-50 minuten.
Calories: 630
Recipe by Budget Gerecht at http://www.budgetgerecht.nl/recepten/broccoli-ovenschotel/