Bami goreng

Bami goreng

Rating 

Voorbereidingstijd: 

Kooktijd: 

Totale tijd: 

Aantal personen: 4

Grootte: 1 portie

Energie in Kcal: 550

Het Indische recept bami goreng voor 4 personen is makkelijk klaar te maken in 20 minuten.

Ben je van plan om een rijsttafel te maken voor je gasten dan vind je meer Indische- en Chinese recepten in onze Budget rijsttafel special.
Oorspronkelijk is bami een Chinees recept en het wordt ook wel geschreven als bamie of bahmi. In het Chinees betekent 'ba' vlees' en mie 'tarwenoedels', dus bami betekent tarwenoedels voor vleesgerechten.

Het bami goreng recept zoals wij dat in Nederland kennen komt uit Indonesië, waar 'goreng' voor gebakken staat. 

Heb je al genoeg van mijn taallesje.. ;) Hier is het goedkope en makkelijke bami goreng recept als hoofdgerecht.
Ingrediënten
  • 400 gram Chinese mie
  • 75 gram ham in blokjes
  • 75 gram kipfilet reepjes
  • 1 prei
  • 150 witte kool
  • 1 ei
  • 1 uitje
  • 1 teentje knoflook geperst
  • blokje kippenbouillon fijn gestampt/ 2 el ketjap/ 2 tl laos (gemalen galangawortel) /2 tl djahé (gemberpoeder)/1 tl ketoembar (koriander poeder)/ zonnebloemolie
Bereidingswijze
  1. Eerst ga je de groenten wassen en snij ze vervolgens in fijne stukjes. Bereid de Chinese mie volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  2. Fruit het uitje en de geperste knoflook in zonnebloemolie in een grote hapjespan. Daarna kun je de prei en witte kool gaan wokken in de hapjespan ( vijf minuten).
  3. Als de Chinese mie gaar is giet je hem af en breng je de nog enigszins natte mie aan in de hapjespan met de rest van ingrediënten.
  4. Tenslotte de bami goreng alleen nog maar al roerend opbakken in vijf minuten op normaal vuur. Als de bami bij het opbakken dreigt aan te bakken kun je een beetje kokend water toevoegen.

Optioneel:
-125 gram taugé toevoegen
-In plaats van kipfilet reepjes en ham blokjes kun je 125 gram kleine garnalen gebruiken.
-1 tl sambal toevoegen voor een meer pittige bami goreng.

Serveren met:
-Een ander gerecht van onze Budget rijsttafel.
-Paprika salade
-Kroepoek

Delen met je vrienden..Share on FacebookShare on Google+Pin on PinterestTweet about this on TwitterEmail this to someone
Bami goreng was last modified: May 17th, 2015 by Happy cook

3 reacties op “Bami goreng

  • July 22, 2014 at 7:36 pm
    Permalink

    Interessant taallesje :)
    En die bami goreng ziet er echt lekker uit!

    Reageer
  • April 28, 2015 at 8:51 pm
    Permalink

    Altijd lekker. Ik maak dit gerecht altijd met kip saté.

    Reageer
  • May 3, 2015 at 11:15 am
    Permalink

    Top! Afgelopen avond bami goreng gegeten en lekker hoor.

    Reageer

Plaats een commentaar

Emailadressen worden niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*Kopieer het wachtwoord*

*Tik of plak het wachtwoord hier*

Beoordeling: