Bloemkool uit de oven (vegetarisch)

Bloemkool uit de oven (vegetarisch)

Rating 

Voorbereidingstijd: 

Kooktijd: 

Totale tijd: 

Aantal personen: 4

Grootte: 1 portie

Energie in Kcal: 260

Bloemkool uit de oven (vegetarisch) is een Hollands bijgerecht voor 4 personen in 40 minuten klaar te maken. Bloemkool is een prachtige groente en de smaak kun je heel goed combineren met kaas. Ik heb deze bloemkoolschotel dan ook geserveerd met kaassoufles.

De lekkerste bloemkool komt natuurlijk uit Nederland, maar bloemkool wordt in heel Europa verbouwd.
Ingrediënten
  • 1 bloemkool in roosjes gesneden
  • 300 gram kookvaste aardappelen
  • Halve paprika
  • Klein bakje cherry tomaten
  • Halve rode ui
  • 175 ml kookroom voor warme bereidingen
  • 150 gram geraspte jong belegen kaas
  • Snufje zout, peper en nootmuskaat/ boter
Bereidingswijze
  1. Snij de bloemkool in roosjes en de aardappelen in partjes. Was de bloemkool en aardappel goed met koud water. Kook ze dan samen in een groet pan in kokend water voor 10 minuten. Voeg ook nog een snufje zout toe.
  2. Was de paprika en tomaten. Snij de cherry tomaten doormidden en snij de paprika in fijne stukjes. Snij ook de ui in fijn stukjes.
  3. Vet een ruime ovenschaal in met boter en warm de oven voor op 180 graden. gebruik een kommetje om de kookroom en geraspte kaas door elkaar te roeren. Voeg een snufje peper en nootmuskaat toe.
  4. Giet de aardappel en bloemkool af en roer de ui en paprika door het geheel. Stort de ovenschaal vol en giet het romige kaasmengsel erover.
  5. Zet de ovenschaal voor 15 minuten in de oven op 180 graden. De laatste vijf minuten heb ik de ovenschaal van de middelste positie naar beneden in de oven gebracht.

Tip:
-Probeer ook eens onze bloemkoolstamppot.

Serveren met:
-Kaassoufle voor een vegetarische maaltijd.

Delen met je vrienden..Share on FacebookShare on Google+Pin on PinterestTweet about this on TwitterEmail this to someone
Bloemkool uit de oven (vegetarisch) was last modified: May 7th, 2015 by Happy cook

2 reacties op “Bloemkool uit de oven (vegetarisch)

Plaats een commentaar

Emailadressen worden niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*Kopieer het wachtwoord*

*Tik of plak het wachtwoord hier*

Beoordeling: