Bloemkoolstamppot

Bloemkoolstamppot

Rating 

Voorbereidingstijd: 

Kooktijd: 

Totale tijd: 

Aantal personen: 4

Grootte: 1 portie

Energie in Kcal: 300

Bloemkoolstamppot voor 4 personen in 30 minuten te bereiden. Een echte Hollandse budget maaltijd met gezonde ingrediënten. Mijn goede vriend Michel heeft het niet zo op koken en bestelt zijn eten dan ook meestal bij Thuisbezorgd.nl!
Maar nu lijkt hij toch eindelijk het licht te hebben gezien en wist hij mij te verrassen met dit super mooie budget recept! :)

Een stamppot van bloemkool en aardappelen met een lekkere kruiden combinatie.  Bedankt voor het goedkope bloemkoolstamppot recept chef Michel!
En hopelijk blijf je vanaf nu lekker en gezond koken voor een kleine prijs in plaats van eten bestellen.
Ingrediënten
  • 1 Bloemkool in roosjes
  • 1 kilo kruimige aardappelen
  • 150 ml melk
  • klontje boter
  • snufje peper en zout/ 2 theelepels kerriepoeder/ bieslook
Bereidingswijze
  1. Schil de aardappelen en snij ze in kleine stukjes. Kook de aardappels voor 20 minuten in ruim kokend water met een snufje zout. Als je een hele grote pan hebt kun je bloemkool roosjes samen met de aardappelen koken, maar anders moet je gebruik maken van een aparte pan. Kook de bloemkool ook 20 minuten.
  2. Als de aardappelen en bloemkool bijna gaar zijn, verwarm dan de melk in een pannetje en roer het blokje boter erdoor. Voeg ook het zout, peper en kerriepoeder toe.
  3. Giet de aardappelen en bloemkool af en doe ze terug in de pan. Voeg de inhoud uit het pannetje met melk toe en stamp de aardappelen en bloemkool fijn met een stamper.
  4. Garneer je bloemkoolstamppot met fijn gesneden bieslook.

Tip:
-Het vlees op de foto is een varkensfiletlapje (in de aanbieding).

Optioneel:
-Bak 150 gram spekblokjes in 8 minuten gaar en voeg ze toe aan de bloemkoolstamppot.

Serveren met:
-Varkensfiletlapje.

Delen met je vrienden..Share on FacebookShare on Google+Pin on PinterestTweet about this on TwitterEmail this to someone
Bloemkoolstamppot was last modified: May 17th, 2015 by Happy cook

9 reacties op “Bloemkoolstamppot

  • March 18, 2015 at 8:21 pm
    Permalink

    Dankjewel! Dit recept is echt een budget gerecht en super lekker!

    Reageer
  • April 26, 2015 at 11:31 am
    Permalink

    Eindelijk weer een nieuw recept, die ik nog niet ken! Die bloemkoolstamppot is superlekker man!

    Reageer
  • May 3, 2015 at 11:16 am
    Permalink

    Dit kenden mijn kinderen nog niet, maar ze vonden bloemkoolstamppot wel voor herhaling vatbaar.

    Reageer
  • May 5, 2015 at 6:03 pm
    Permalink

    Bedankt voor het bloemkoolstamppot recept. Was mijn eerste keer en het was heel lekker.

    Reageer
  • May 5, 2015 at 6:05 pm
    Permalink

    Ook voor het eerst gegeten en dit moet echt een nieuwe Hollandse klassieker worden. Bloemkoolstamppot met kerriepoeder is echt een geslaagd recept!

    Reageer
  • October 28, 2015 at 2:36 pm
    Permalink

    Zo maakte mijn moeder altijd de bloemkool! Het prakken deden we dan aan tafel. Heerlijk!

    Reageer

Plaats een commentaar

Emailadressen worden niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*Kopieer het wachtwoord*

*Tik of plak het wachtwoord hier*

Beoordeling: