Chinese nasi

Chinese nasi

Rating 

Voorbereidingstijd: 

Kooktijd: 

Totale tijd: 

Aantal personen: 4

Grootte: 1 portie

Energie in Kcal: 300

Hier staat ons recept beschreven voor nasi op zijn Chinees te bereiden in 20 minuten en voor 4 personen. Het Chinese bijgerecht is makkelijk klaar te maken en gaat heerlijk smaken.

Dit recept voor een goedkope nasi op zijn Chinees is ook een onderdeel van de Budget rijsttafel. Als je voor meer dan 4 personen gaat koken is deze Chinese nasi een goede aanrader.
Ingrediënten
  • 250-300 gram witte rijst
  • 75 gram doperwtjes uit blik
  • 75 gram ham in blokjes gesneden
  • 2 eieren
  • 1 uitjes
  • 1 teentje knoflook geperst
  • blokje kippenbouillon/ snufje zout/ 1 el sojasaus/ 1 el Chinese oestersaus/ zonnebloemolie
Bereidingswijze
  1. Kook de rijst in in kokend water en roer het blokjes kippenbouillon erdoor. Ondertussen begin je vast met bakken van de eieren in zonnebloemolie en breng een snufje zout aan.
  2. Als de eieren gebakken zijn leg je ze op een snij plank en snij je ze in reepjes. Voordat de rijst gaar is pak je een hapjespan en fruit je het gesneden uitje met de geperste knoflook in zonnebloemolie.
  3. Zet het vuur daarna laag en verwarm de uitgelekte doperwtjes, ham blokjes en ei reepjes 1 tot 2 minuten. Breng dan de afgegoten rijst aan in de pan en roer het geheel goed door elkaar in de pan.
  4. Nu hoef je alleen nog de sojasaus en Chinese oestersaus toe te voegen en bak de nasi al roerend nog 2 minuten op laag vuur.

Optioneel:
-Wil je deze nasi als hoofdgerecht serveren ga dan uit van 400 gram rijst.

Serveren met:
-Tjap Tjoy
-Pindasaus, ketjap, sambal en kroepoek
-Onderdeel van de Budget rijsttafel

Delen met je vrienden..Share on FacebookShare on Google+Pin on PinterestTweet about this on TwitterEmail this to someone
Chinese nasi was last modified: May 17th, 2015 by Happy cook

6 reacties op “Chinese nasi

  • July 12, 2014 at 7:10 pm
    Permalink

    Zeker weten beter dan de Chinees ;)

    Reageer
  • August 20, 2014 at 7:09 pm
    Permalink

    Makkelijke bereiding zo te zien.

    Reageer
  • October 19, 2014 at 6:06 pm
    Permalink

    Rijst koken in kokend water met bouillon! Ik vroeg me al of wat de truc is ;)

    Reageer
  • April 30, 2015 at 7:12 pm
    Permalink

    Thanks! Jullie Budgetrijsttafel is echt super!

    Reageer
  • May 3, 2015 at 11:25 am
    Permalink

    De rijst koken in bouillon. Goeie tip, bedankt

    Reageer

Plaats een commentaar

Emailadressen worden niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*Kopieer het wachtwoord*

*Tik of plak het wachtwoord hier*

Beoordeling: