Duitse koolrollades

Duitse koolrollades

Rating 

Voorbereidingstijd: 

Kooktijd: 

Totale tijd: 

Aantal personen: 4

Grootte: 1 portie

Energie in Kcal: 600

Duitse koolrollades met aardappelen voor 4 personen in 50 minuten te bereiden in de pan. Afgelopen weekend heb ik dit heerlijke Duitse gerecht gekregen van een vriendin. Ze had nog een kookboekje van haar oma met goedkope en makkelijke Duitse recepten.

Dit gerecht met koolrollades had ze uitgezocht en het is zeker een budget topper! De bereiding is makkelijk, maar de koolrollades moeten wel minstens 25 minuten smoren in de pan.
Ik ben nu al benieuwd naar haar volgende recepten :)
Ingrediënten
  • 350 gram rundergehakt
  • 1 groene kool
  • 1 grote ui fijn gesnipperd
  • 1 groot blikje tomatenpuree
  • snufje zout en peper/ klontje boter/ 1 tl gemalen komijn/ 1 el paneermeel/ 2 laurierbladen/ 2 tl ketchup en 2 tl mosterd/ blokje vleesbouillon in 300 ml kokend water/ 2x laurierblad
Bereidingswijze
  1. In de saus kun je alle restjes groenten klaarmaken en tevens de overige groene kool en ui.
  2. Ik gebruik zelf een paprika en grote wortel voor de saus.
  3. Haal de buitenste bladen van de groene kool en pluk tien mooie bladeren van de kool. Deze blancheer je een aantal seconden in kokend water en leg ze dan opzij.
  4. In een plastic kom ga je de rundergehakt mengen met het ei, paneermeel, ketchup, mosterd, komijn, kwart van het ui (heel fijn gesnipperd) en snufje zout en peper. Je mengt het geheel met je handen en kneed dan vier ballen.
  5. Gebruik twee of drie bladen groene kool om de ballen in te rollen en bind ze vast met keuken touw of prik ze vast met houten prikkers.
  6. In je grootste hapjespan laat je een ruim klontje boter smelten en bak de koolrollades dan  aan alle kanten 10 minuten. Breng daarna de vleesbouillon en de tomatenpuree aan in de pan en zet het vuur op een laag pitje.
  7. Je gaat de koolrollades dan nog minstens 25-30 minuten sudderen met een deksel op de pan en af en toe roeren. En vergeet niet de laurierbladen door de saus te roeren.
  8. Was en snij de wortel, paprika en overige groene kool en roer dit samen met de rest van het ui de laatste 20 minuten door de saus. Doe nog een snufje zout en peper in de sausen als de saus dreigt uit te drogen voeg je nog een beetje bouillon toe.
  9. Kook in een aparte pan de aardappelen voor twintig minuten en prik met een vork om te kijken of ze gaar zijn.
  10. Verwijder voor het serveren van de koolrollades het keuken touw of de prikkers.

Tip:
-Hier zie je hoe blancheren werkt.

Optioneel:
-Het rundergehakt ook mengen met een theelepel sambal en/ of theelepel nootmuskaat.

Serveren met:
-Salade

Delen met je vrienden..Share on FacebookShare on Google+Pin on PinterestTweet about this on TwitterEmail this to someone
Duitse koolrollades was last modified: May 17th, 2015 by Happy cook

5 reacties op “Duitse koolrollades

  • November 28, 2014 at 7:32 pm
    Permalink

    Hoi Budgetgerecht! Mooie Duitse recepten hebben jullie op de site!

    Reageer
  • May 3, 2015 at 11:29 am
    Permalink

    Die Duitse koolrollades zien er lekker uit! Dit recept ga ik proberen te maken.

    Reageer
  • May 5, 2015 at 6:12 pm
    Permalink

    Bedankt voor het Duitse koolrollade recept! Dit is weer eens wat anders.

    Reageer

Plaats een commentaar

Emailadressen worden niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*Kopieer het wachtwoord*

*Tik of plak het wachtwoord hier*

Beoordeling: