Foe yong hai

Foe yong hai

Rating 

Voorbereidingstijd: 

Kooktijd: 

Totale tijd: 

Aantal personen: 2

Grootte: 1 portie

Energie in Kcal: 400

Foe yong hai voor 2 personen in 20 minuten op tafel. Foe yong hai is een lekker en goedkoop Chinees gerecht. Eigenlijk een soort boerenomelet in een rode tomaten/ ketchup saus.

Meer lekkere Chinese- en Indische recepten vind je in onze Budget rijsttafel special.
Ingrediënten
  • 4 eieren
  • 100 ml melk
  • 100 gram ham blokjes of gerookte kip
  • 100 gram wortel
  • 100 gram witte kool
  • 100 gram paprika
  • 100 gram champignons:
  • 2 uitjes
  • 1 teentje knoflook
  • 1 blik tomaten in blokjes
  • 150 ml ketchup (biologische)
  • suiker/ olijfolie/ peper/ zout/ azijn/ maizena
Bereidingswijze
  1. Omelet: Snij de groenten (inclusief 1 ui en een half teentje geperste knoflook) heel fijn en meng ze in een kom samen met de hamblokjes, melk en eieren. Voeg ook nog een snufje zout en peper toe.
  2. Pak een grote anti aanbak koekenpan en zet het geroerde mengsel met een deksel op matig vuur. Na 5 minuten even kijken of de onderkant al gaar is.Zo ja, dan de omelet omdraaien. De omelet is klaar als beiden kanten gaar zijn.
  3. Voor de saus pak je een een aparte pan en meng hierin een fijn gesneden ui , half geperste knoflook teentje, tomaten in blokjes en ketchup. Goed roeren en even laten koken.
  4. Nadat het gekookt heeft zet je het vuur op zijn laagst en voeg een drupje azijn, scheutje maizena en 2 eetlepels suiker toe.
  5. Zet het vuur weer op matig en nog even roeren tot de saus weer begint te koken. Giet bij het serveren de saus over de omelet.

Optioneel:
-In plaats van de groenten apart te kopen kun je ook kiezen voor een zakje met gemengde soepgroenten of een zakje fijn gesneden rauwkost.

Serveren met:
-Bami, rijst of nasi
-Of een ander gerecht uit onze Budget rijsttafel special.

We hebben nog geen foto voor dit recept!! Wil jij een foto toevoegen voor dit recept klik dan hier.

Alvast bedankt!

Delen met je vrienden..Share on FacebookShare on Google+Pin on PinterestTweet about this on TwitterEmail this to someone
Foe yong hai was last modified: May 17th, 2015 by Happy cook

3 reacties op “Foe yong hai

  • July 12, 2014 at 7:14 pm
    Permalink

    Mijn huisgenoot vond het heel lekker. Ik heb er een bakje witte rijst bij gedaan.

    Reageer
  • April 28, 2015 at 8:53 pm
    Permalink

    Nu al zin straks! Straks even de ingrediënten halen met de printout van het recept.

    Reageer

Plaats een commentaar

Emailadressen worden niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*Kopieer het wachtwoord*

*Tik of plak het wachtwoord hier*

Beoordeling: