Franse uiensoep

Franse uiensoep

Rating 

Voorbereidingstijd: 

Kooktijd: 

Totale tijd: 

Aantal personen: 4

Grootte: 1 portie

Energie in Kcal: 230

Franse uiensoep voor 4 personen in 50 minuten klaar te maken. Dit is een heel makkelijk recept voor een prachtige uiensoep.

In kort veel smaak voor weinig geld. Dit is echt een succesnummer als voorgerecht in de winter. En waarschijnlijk ook 1 van de goedkoopste gerechten op onze website :)

Ik had alle ingrediënten al in huis voor dit klassieke Franse gerecht, maar in de supermarkt ben je ongeveer 3 Euro kwijt voor deze uiensoep.
Ingrediënten
  • 500 gram grote uien
  • 3 blokjes runderbouillon (1,5 liter)
  • 25 gram bloem
  • 2 laurierblaadjes
  • 1 teentje geperste knoflook
  • snufje peper en zout/ 50 gram boter
Bereidingswijze
  1. Snij de uien in grove stukken en bak ze in de boter in een grote pan met de deksel erop voor 15 minuten op laag vuur. Af en toe even roeren en haal daarna de deksel eraf.
  2. Bak dan de uien, geperste knoflook en bloem nog een paar minuutjes op hoger vuur en blijf roeren. De uien zullen nu goudbruin zijn.
  3. Voeg 1,5 liter runderbouillon en laurierblaadjes toe.
  4. Laat de soep nog minstens 20 minuten pruttelen. Proef ondertussen de soep en voeg naar eigen smak zout en peper toe.
  5. Haal voor het serveren de laurierblaadjes uit de pan.

Optioneel:
-150 ml witte wijn toevoegen

Serveren met:
-Sneetjes ciabatta

Delen met je vrienden..Share on FacebookShare on Google+Pin on PinterestTweet about this on TwitterEmail this to someone
Franse uiensoep was last modified: May 17th, 2015 by Happy cook

2 reacties op “Franse uiensoep

Plaats een commentaar

Emailadressen worden niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*Kopieer het wachtwoord*

*Tik of plak het wachtwoord hier*

Beoordeling: