Groningse hete bliksem

Groningse hete bliksem

Rating 

Voorbereidingstijd: 

Kooktijd: 

Totale tijd: 

Aantal personen: 4

Grootte: 1

Energie in Kcal: 450

Een heerlijke Groningse hete bliksem werd mij afgelopen week voorgeschoteld bij een oude vriend uit de stad Groningen. Een hete bliksem is een stamppot variant met appels en wordt gegeten met spekblokjes en mosterd.

Echt een aanrader om een keer te maken!

Grut ut Grun!
Ingrediënten
  • 1,5 kilo aardappelen
  • 7 zure appels (goudrenetten)
  • 3 zoete appels
  • 2 grote uien
  • 250 gram spekblokjes
  • 3 el basterdsuiker
  • snufje kaneel
  • snufje nootmuskaat
  • snufje zout en peper
  • mosterd
Bereidingswijze
  1. Schil de aardappelen, uien en appels. Ontdoe de appels van de klokhuizen en snij de aardappelen, uien en appels in stukjes. Je dient de appels, uien en aardappelen te koken in kokend water voor 20 minuten. Roer de basterdsuiker en een snufje zout door het kokende water.
  2. Bak de spekblokjes in 8 minuten gaar in een anti aanbak pan zonder olie. Laat de spekblokjes uitlekken op keukenpapier.
  3. Na het afgieten ga je de aardappelen, uien en appels stampen of mixen, maar belangrijk dat het geen puree wordt. Voeg tijdens het stampen nog een snufje peper, nootmuskaat en kaneel toe. Tenslotte drapeer je de spekblokjes over de stamppot.

Optioneel:
-Tijdens het stampen alvast 2 el mosterd door de hete bliksem roeren.

Serveren met:
-Mosterd.

Delen met je vrienden..Share on FacebookShare on Google+Pin on PinterestTweet about this on TwitterEmail this to someone
Groningse hete bliksem was last modified: February 8th, 2016 by Happy cook

3 reacties op “Groningse hete bliksem

Plaats een commentaar

Emailadressen worden niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*Kopieer het wachtwoord*

*Tik of plak het wachtwoord hier*

Beoordeling: