Hutspot

Hutspot

Rating 

Voorbereidingstijd: 

Kooktijd: 

Totale tijd: 

Aantal personen: 4

Grootte: 1 portie

Energie in Kcal: 600

Hutspot voor 4 personen in 30 minuten te bereiden. Echt een goedkoop gerecht uit de oud- Hollandse keuken en 1 van de betere stamppotten.

Dit recept voor hutspot kan zeker weten wedijveren met die van je grootmoeder ;)
Ingrediënten
  • 1600 gram kruimige aardappelen
  • 1000 gram wortels
  • 400 gram uien
  • 250 gram spekblokjes
  • 100 ml melk
  • 1 rookworst
  • 2 blokjes bouillon/ peper/ nootmuskaat
Bereidingswijze
  1. Schil de aardappelen en snij ze doormidden. Snij de wortels en uien in kleine stukjes. Pak nu je grootste pan en laat het geheel 20 minuten in water koken. Voeg hier ook je bouillon blokjes aan toe.
  2. De spekblokjes dien je 14 minuten op laag vuur te bakken en vervolgens te laten uitlekken op keukenpapier. De rookworst maak je klaar zoals op de verpakking vermeld. Bij het afgieten van de aardappelen, wortels en ui krijg je het beste resultaat als je nog een beetje vocht weet vast te houden.
  3. Na het afgieten voeg je een klontje bakboter en de melk toe en kun je beginnen met stampen. Maak er geen puree van, maar probeer een enigszins grove structuur te behouden. uiteindelijke voeg je spekblokjes, peper en nootmuskaat toe en roer je de hutspot nog een keer om.

Optioneel:
-Heb je nog hutspot over voor dag 2, dan kun je deze in de oven opwarmen met een laagje geraspte kaas eroverheen.

Serveren met:
-Mosterd voor de rookworst en eventueel een vlees jus.

Delen met je vrienden..Share on FacebookShare on Google+Pin on PinterestTweet about this on TwitterEmail this to someone
Hutspot was last modified: May 8th, 2015 by Happy cook

2 reacties op “Hutspot

Plaats een commentaar

Emailadressen worden niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*Kopieer het wachtwoord*

*Tik of plak het wachtwoord hier*

Beoordeling: