Kip piri piri

Kip piri piri

Rating 

Voorbereidingstijd: 

Kooktijd: 

Totale tijd: 

Aantal personen: 3

Grootte: 1 portie

Energie in Kcal: 490

Kip piri piri voor 2 personen in 1 uur te bereiden. Een heerlijk gerecht met pittig gekruide drumsticks uit de oven.

Piri piri betekent in Swahili rode peper en is door de Portugezen vanuit Amerika naar Afrika verscheept. In Afrika maakte men vervolgens met de rode peper een pittige kruidenmix die door de Portugezen naar huis werd gebracht. Piri piri is tegenwoordig een bekend gerecht in keukens overal ter wereld.

Ons recept voor kip piri piri is pittig maar niet zo pittig dat je je mond brand. Het smaakte heerlijk en ik ga dit goedkope gerecht zeker vaker maken, vandaar dat kip piri piri het recept van de maand is! :)
Ingrediënten
  • 6 grote drumsticks
  • 2 rode pepers
  • 1 rode ui
  • 3 teentjes knoflook
  • 1 klein blikje tomatenpuree
  • 75 ml rode wijnazijn
  • 1 citroen
  • 2 tl chilipoeder
  • ½ tl zout
  • snufje peper
  • 2 el olijfolie
  • 1 tl oregano
  • Klontje boter
  • 180 gram rijst
  • Klein handje verse koriander
Bereidingswijze
  1. Gebruik een braadpan met spatdeksel en bak de drumsticks in een klontje boter met eventueel een drupje olijfolie voor 25 minuten op normaal vuur. Draai de kippenbouten zo nu en dan, zodat ze aan alle kanten lichtbruin worden.
  2. Ondertussen kun je de piri piri saus maken met gebruik van een blender of keukenmachine.
  3. Voeg de ui snippers, knoflook, tomatenpuree, wijnazijn, chilipoeder, zout, peper, oregano, olijfolie en het sap van 1 citroen samen en maak het tot een gladde structuur.
  4. Verwarm de oven voor op 180 graden en vet een ovenschaal in. Leg de drumsticks in de piri piri saus en zet de ovenschaal in het midden van de oven. Na 15-20 minuten is het gerecht klaar. Na tien minuten in de oven kun je de drumsticks omdraaien.
  5. Maak de rijst klaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Drapeer verse koriander blaadjes over het gerecht voor het serveren.

Optioneel:
-Als je de bereidingtijd wilt verlagen kun je kip piri piri met kipfilet maken in plaats van de drumsticks. Bak de kipfilet lichtbruin in tien minuten en daarna nog 10-15 minuten in de oven op 180 graden.

Serveren met:
-Een salade
-Tzaziki en stokbrood

Delen met je vrienden..Share on FacebookShare on Google+Pin on PinterestTweet about this on TwitterEmail this to someone
Kip piri piri was last modified: May 30th, 2015 by Happy cook

4 reacties op “Kip piri piri

  • June 8, 2015 at 10:56 am
    Permalink

    Te gek recept!! De kip piri piri was heerlijk.

    Reageer
  • June 8, 2015 at 10:59 am
    Permalink

    Dank voor wederom een mooi budget gerecht!!

    Reageer
  • June 8, 2015 at 11:00 am
    Permalink

    Echt een goede foto van de kip piri piri.

    Reageer

Plaats een commentaar

Emailadressen worden niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*Kopieer het wachtwoord*

*Tik of plak het wachtwoord hier*

Beoordeling: