Moussaka zonder aardappel

Moussaka zonder aardappel

Rating 

Voorbereidingstijd: 

Kooktijd: 

Totale tijd: 

Aantal personen: 4

Grootte: 1 stuk

Energie in Kcal: 520

Moussaka zonder aardappel voor 3 tot 4 personen in 40 minuten te bereiden. Moussaka is een traditioneel Turks gerecht en wordt ook veel gegeten in het Midden-oosten en op de Balkan.

Als je een recept vaak maakt ontstaan er ook veel varianten. Deze moussaka zonder aardappel is dan ook een variant die ik van een Macedonische vriendin heb gekregen. Deze variant zonder aardappel is echt heerlijk van smaak en past goed in een koolhydraatarm dieet.
Ingrediënten
  • 1 courgette
  • 1 aubergine
  • 1 paprika
  • 300 gram rundergehakt
  • 1 handjevol zwarte olijven zonder pit
  • 150 ml tomatensaus
  • 1 ui
  • snufje peper/ zout/ olijfolie traditioneel
  • Voor de topping:
  • 200 ml Turkse yoghurt
  • 2 eieren
  • 80 gram geraspte jonge kaas
Bereidingswijze
  1. Om de baktijd van de moussaka te verlagen heb ik eerste de aubergine en courgette plakjes gegrild in de oven. Was de courgette en aubergine en snij ze in dunne plakjes. Gebruik een bakplaat met bakpapier en leg de plakjes erop. Voeg nog een snufje peper en zout toe.
  2. Doe de bakplaat in een voorverwarmde oven voor 10 minuten op 200 graden.
  3. Ondertussen fruit je het gesneden uitje en krul je de gehakt gaar in een hapjespan. Snij de paprika zonder zaadlijsten in kleine stukjes en de olijven in fijne stukjes. Bak deze ook mee in de hapjes pan en roer de tomatensaus erdoor. Voeg nog een snufje peper en zout toe om de saus af te ronden.
  4. De saus en gegrilde plakjes courgette en aubergine zullen ongeveer gelijktijdig klaar zijn.
  5. Vet alvast een ovenschaal in met olijfolie en begin met de moussaka zonder aardappel te bouwen. Begin met een laagje saus en dan een laagje gegrilde groenten. Ga zo door en eindig ook weer met een laagje saus.
  6. Breng de moussaka aan in de oven voor 20-25 minuten op 190 graden. De topping breng je halverwege de baktijd aan.
  7. Roer alle ingrediënten voor de topping goed door elkaar in een kom en breng deze na tien minuten van de baktijd aan.
  8. Haal de moussaka voorzichtig uit de oven met ovenwanten en drapeer de topping over het gerecht en doe de ovenschaal weer in de oven.

moussaka zonder

Optioneel:
-Probeer ook eens mijn moussaka met aardappel.

Serveren met:
-Een salade

 

 

 

 

 

 

 

 

Weet jij ook nog een lekkere variant op het moussaka recept? Hier kun je jouw recept toevoegen.

Delen met je vrienden..Share on FacebookShare on Google+Pin on PinterestTweet about this on TwitterEmail this to someone
Moussaka zonder aardappel was last modified: May 7th, 2015 by Happy cook

7 reacties op “Moussaka zonder aardappel

  • March 18, 2015 at 8:15 pm
    Permalink

    Heel smakelijk! Binnenkort nog een moussaka variant? :)

    Reageer
  • March 18, 2015 at 8:30 pm
    Permalink

    Moussaka zonder aardappel past echt goed in mijn Voedselzandloper dieet. Thank you so much :)

    Reageer
  • May 3, 2015 at 11:52 am
    Permalink

    Hier ook een tevreden afnemer van jouw moussaka zonder aardappel recept.

    Reageer
  • May 5, 2015 at 6:08 pm
    Permalink

    Lekkere slanke moussaka! Bedankt voor het moussaka zonder aardappel recept!

    Reageer

Plaats een commentaar

Emailadressen worden niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*Kopieer het wachtwoord*

*Tik of plak het wachtwoord hier*

Beoordeling: