Noedelsoep garnalen

Noedelsoep garnalen

Rating 

Voorbereidingstijd: 

Kooktijd: 

Totale tijd: 

Aantal personen: 3

Grootte: 1 kom

Energie in Kcal: 500

Een Aziatische noedelsoep garnalen voor 3 personen in 20 minuten klaar te maken. Een makkelijk te maken en heel gezonde maaltijdsoep.

Als je wel eens in Azië bent geweest zul je deze "hot pot" techniek zeker kennen. Op straat staan verkopers met grote potten vol bouillon en daar koken ze met een netje je groenten, noedels en vlees of vis in. Ze eten de noedelsoep met stokjes en slurpen de bouillon op. Zelf gebruik ik liever een grote lepel ;)

Mijn recept is echt gebaseerd op Aziatische ingrediënten als paksoi en Chinese sla. Maar als je dit recept gemaakt hebt ga je het zeker nog een keer maken en dan kun je zelf ook allerlei leuke variaties maken met verschillende groenten, vlees en vis.
Ingrediënten
  • 1 krop paksoi
  • 1 krop Chinese sla
  • 250 gram roze cocktail garnalen
  • 200 gram peultjes
  • 200 gram Chinese mie
  • 1 rode peper fijn gesneden
  • 2 teentje knoflook geperst
  • 2 tl gember schaafsel
  • 2 blokjes kippen bouillon
  • 4 el sojasaus (Kikkoman)
  • Snufje zwarte peper
Bereidingswijze
  1. Voor de noedelsoep garnalen begin je met koken van 2,5 liter water in je grootste pan en roer de blokjes kippen bouillon erdoor.
  2. Was de groenten en snij bij de paksoi en Chinese sla de onderkant eraf en gooi die weg. Snij de kroppen dan over de breedte in strookjes van 3 cm. Het harde gedeelte van de paksoi kun je ook eten.
  3. Als de bouillon kookt op hoog vuur en je hebt de ingrediënten klaar liggen, dan kan het hot potten beginnen. Gebruik een kookwekker en zet deze op 7 minuten. Breng het harde gedeelte van de paksoi aan samen met het gember schaafsel, rode peper en de knoflook.
  4. Hou het vuur hoog en blijf af en toe roeren. Als de kookwekker nog 5 minuten aangeeft gaan de peultjes in de soep. Nog 3 minuten te gaan en dan mag de mie erbij. Blijf nu goed roeren om de mie los te krijgen. Nog 2 minuten en dan de garnalen toevoegen en een ruim snufje zwarte peper en de sojasaus. De laatste minuut breng je de Chinese sla en het groen van de paksoi aan. Nog even blijven roeren en je kunt de noedelsoep opdienen in drie ruime kommen.

Optioneel:
-Maak je eigen variatie op onze noedelsoep garnalen met broccoli stronkjes, mini mais kolven of taugé.

Serveren met:
-Stokjes of een grote lepel.

Delen met je vrienden..Share on FacebookShare on Google+Pin on PinterestTweet about this on TwitterEmail this to someone
Noedelsoep garnalen was last modified: June 8th, 2015 by Happy cook

2 reacties op “Noedelsoep garnalen

  • May 1, 2016 at 9:08 am
    Permalink

    Heerlijke noedelsoep! Ik kan dit recept echt aanraden.

    Reageer
  • May 1, 2016 at 9:11 am
    Permalink

    Dankjewel voor het noedelsoep met garnalen recept.

    Reageer

Plaats een commentaar

Emailadressen worden niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*Kopieer het wachtwoord*

*Tik of plak het wachtwoord hier*

Beoordeling: