Pasta Bolognese

Pasta Bolognese

Rating 

Voorbereidingstijd: 

Kooktijd: 

Totale tijd: 

Aantal personen: 4

Grootte: 1 bord

Energie in Kcal: 880

Pasta bolognese voor 4 personen in 20 minuten te maken. Een klassieke Italiaanse pasta saus voor een goedkope prijs.

Een makkelijke en gezonde maaltijd heb je zo gemaakt. Op de foto zie je welke ingrediënten ik heb gebruikt voor deze heerlijke pasta bolognese.
Ingrediënten
  • 400 - 500 gram pasta of spaghetti naar keuze
  • 2 blikken tomaten in blokjes
  • 1 klein blikje tomatenpuree
  • 300 gram rundergehakt
  • 2 rode uien
  • 2 teentjes knoflook
  • 400 gram Italiaanse wokgroenten
  • 80 gram geraspte kaas/ Parmezaanse kaas
  • Olijfolie traditioneel/ zout/ peper/ salie/ oregano/ tijm
Bereidingswijze
  1. Krul het gehakt en frituur de ui en knoflook in een grote hapjespan. Zet ook een grote pan met pasta op het vuur en laat de pasta koken volgens de bereidingswijze op de verpakking en voeg een snufje zout en olijfolie toe.
  2. Pasta "al dente" is wel het lekkerst. Als het gehakt gaar is gebakken verwijder je het overtollige vet met een eetlepel.
  3. Nu bak je wokgroenten in dezelfde pan 3 minuten op hoog vuur en vervolgens de tomaten in blik en tomatenpuree toe voegen en het vuur weer laag zetten. Laat de saus nog een paar minuten zachtjes pruttelen en voeg ondertussen alle kruiden toe.

Optioneel:
-Naast het rundergehakt kun je ook varkensgehakt toevoegen.
-De saus langer laten pruttelen met rode wijn en vleesbouillon.

Serveren met:
-Stokbrood
-Salade caprese

Tip:
-Kijk of er gehakt in de aanbieding is bij jouw supermarkt.

Delen met je vrienden..Share on FacebookShare on Google+Pin on PinterestTweet about this on TwitterEmail this to someone
Pasta Bolognese was last modified: May 17th, 2015 by Happy cook

2 reacties op “Pasta Bolognese

Plaats een commentaar

Emailadressen worden niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*Kopieer het wachtwoord*

*Tik of plak het wachtwoord hier*

Beoordeling: