Pasta Carbonara

Pasta Carbonara

Rating 

Voorbereidingstijd: 

Kooktijd: 

Totale tijd: 

Aantal personen: 4

Grootte: 1 bord

Energie in Kcal: 640

Pasta Carbonara voor 4 personen in 20 minuten op tafel te zetten. Een Italiaans hoofdgerecht met een romige saus.

Een klassiek Italiaans recept dat het altijd goed doet. Met dit recept krijg je een veel betere saus dan een kant en klaar potje.
En een Carbonara saus is ook nog hartstikke makkelijk om te maken.
Ingrediënten
  • 500 gram pasta (penne, fusilli of farfalle)
  • 2 courgettes
  • 1 flesje slagroom
  • 150 - 200 gram Parmezaanse kaas
  • 4 eidooiers
  • 1 grote of 2 kleine bakjes spekreepjes
  • 2 teentjes knoflook
  • olijfolie traditioneel/ zout/ peper/ tijm
Bereidingswijze
  1. Begin met de courgettes, tijm en knoflook in kleine stukjes te snijden. Voor de saus pak je een apart bakje en roer je de slagroom met de dooiers van ei en de helft van je Parmezaanse kaas. Bak nu de spekreepjes gaar in 13 minuten en zet de pasta aan de kook met voldoende water en een drupje olijfolie en snufje zout.
  2. Bak de courgettes 8 minuten mee in de pan van de spekreepjes en voeg ook je knoflook en peper toe. Als de pasta gaar of "al dente" (naar eigen keuze) is giet je hem af maar zorg dat je een kopje kokend water behoud.
  3. Breng nu alles (pasta, kopje kokend water, saus, tijm, spekreepjes en courgettes) samen in de grote pasta pan en even doorroeren. Het kokend water is om de eidooiers gaar te krijgen, maar laat hem niet doorkoken.
  4. Het gerecht is nu klaar om op te dienen samen met de andere helft van Parmezaanse kaas.

Tip:
-Zie hier hoe je een ei makkelijk kunt scheiden.

Optioneel:
-Een andere groente soort gebruiken, zoals paprika of champignons.
-Eventueel de saus vervangen door kookroom (zelf hebben we dit nog niet geprobeerd).

Serveren met:
-Salade

Delen met je vrienden..Share on FacebookShare on Google+Pin on PinterestTweet about this on TwitterEmail this to someone
Pasta Carbonara was last modified: May 8th, 2015 by Happy cook

4 reacties op “Pasta Carbonara

  • July 12, 2014 at 2:06 pm
    Permalink

    Pasta doet het altijd goed als ik voor mijn dispuut moet koken. Een lekker goedkoop recept!

    Reageer
  • July 12, 2014 at 7:52 pm
    Permalink

    Toppie! En bedankt voor dit mooie klassieke Italiaanse pasta recept.

    Reageer
  • May 4, 2015 at 11:01 am
    Permalink

    Ik heb erg genoten van de pasta Carbonara.

    Reageer

Plaats een commentaar

Emailadressen worden niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*Kopieer het wachtwoord*

*Tik of plak het wachtwoord hier*

Beoordeling: