Pasta met kip

Pasta met kip

Rating 

Voorbereidingstijd: 

Kooktijd: 

Totale tijd: 

Aantal personen: 3

Grootte: 1 portie

Energie in Kcal: 700

Pasta met kip en spinazie in een frisse yoghurt saus voor 3 personen in 20 minuten klaar. Een heerlijk recept en een hoofdgerecht uit de Italiaanse keuken.

Het is geen recept om af te vallen vanwege de vette yoghurt en Boursin, maar voor een keertje moet dit heel goed kunnen.
Ingrediënten
  • 300 gram pasta Fusilli Tricolore
  • 200 gram kipfilet in blokjes
  • 400 gram diepvries spinazie
  • 1 sjalotje
  • 20 pijnboompitjes
  • 1 klein pakje Boursin
  • 6 el Turkse yoghurt
  • 1 citroen uitgeperst
  • snufje peper en zout/ olijfolie traditioneel
Bereidingswijze
  1. Bak eerst de kipfilet blokjes goudbruin in een aparte pan en breng deze op smaak met een snufje peper en zout.
  2. Breng dan de pasta aan de kook volgens de bereidingswijze op de verpakking. Pak een hapjespan en begin de spinazie op laag vuur te ontdooien.
  3. Fruit in de hapjespan ook je gesneden uitje. In een kommetje roer je ¾ van de Boursin door de Turkse yoghurt en bijna volledig uitgeperste citroen.
  4. Als de spinazie verwarmd is en de pasta bijna gaar is breng je de saus uit het kommetje aan in de hapjespan samen met de pijnboompitjes en gebakken kip blokjes.
  5. Roer het geheel nu nog twee minuten door op laag vuur. Giet de pasta af en roer deze ook door de saus.

Optioneel:
-champignon in schijfjes gesneden toevoegen
-Als je Boursin zonder knoflook hebt gebruikt, kun je ook nog knoflook toevoegen

Serveren met:
-Parmezaanse kaas
-Salade caprese

Delen met je vrienden..Share on FacebookShare on Google+Pin on PinterestTweet about this on TwitterEmail this to someone
Pasta met kip was last modified: May 17th, 2015 by Chef special

4 reacties op “Pasta met kip

  • July 12, 2014 at 2:38 pm
    Permalink

    Met volkoren pasta kan ook lekker zijn en wel zo gezond!

    Reageer
  • July 12, 2014 at 2:40 pm
    Permalink

    Ik ga dit recept printen voor mijn moeder.

    Reageer
  • May 4, 2015 at 11:06 am
    Permalink

    Ik ga vanavond de pasta met kip proberen. Ziet er wel lekker uit vind ik.

    Reageer
  • May 4, 2015 at 11:07 am
    Permalink

    Ik heb limoen in plaats van citroen gebruikt en dat was ook een succes.

    Reageer

Plaats een commentaar

Emailadressen worden niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*Kopieer het wachtwoord*

*Tik of plak het wachtwoord hier*

Beoordeling: