Pasta pesto

Pasta pesto

Rating 

Voorbereidingstijd: 

Kooktijd: 

Totale tijd: 

Aantal personen: 2

Grootte: 1 portie

Energie in Kcal: 550

Het goedkope pasta pesto recept als hoofdgerecht voor 2 personen in 20 minuten klaar te maken. Pesto oftewel pesto Genovese komt oorspronkelijk uit de Italiaanse streek rondom de stad Genua en werd bereid met een vijzel.
Pesto in het Italiaans betekent dan ook "gestampt".
Mijn zelfgemaakte  pesto maak ik met een keukenmachine, want dat gaat wel een stuk sneller en makkelijker :)

Dit recept is echt makkelijk te maken en bovenal goedkoop! Oké, en nu het pasta pesto recept.
Ingrediënten
  • 200 gram spaghetti
  • Voor de pesto heb je nodig:
  • 1 teentje knoflook
  • 20 blaadjes basilicum blaadjes (10 gram)
  • 1 eetlepel pijnboompitjes
  • 4 eetlepels olijfolie extra vierge
  • 40 gram Parmezaanse kaas
  • Snufje zeezout en zwarte peper
Bereidingswijze
  1. Kook de pasta volgens de bereidingswijze op het etiket en bak de pijnboompitjes een minuutje op laag vuur in olijfolie. Voeg alle ingrediënten voor de pesto in een keukenmachine en mix 2x 5 seconden.
  2. Nu ga je de pesto proeven en kun je eventueel nog wat olijfolie of zout/ peper toevoegen naar eigen smaak en mix nogmaals 1x 5 seconden.
  3. Als de pasta gaar is giet je hem af en roer je de pesto door de pasta in dezelfde pan op laag vuur met een druppeltje olijfolie.
  4. Verdeel de pasta pesto over de twee borden en garneer ze met cherry tomaatjes.

Tip:
-Ik gebruik mijn eigen basilicum blaadjes van het balkon, want met je eigen kruiden kweken valt behoorlijk wat geld te besparen.

Optioneel:
-Roer kwartjes cherry tomaatjes door de pasta pesto.
-Vaak heb ik zoveel basilicum blaadjes gekweekt dat ik een behoorlijke voorraad pesto maak en dan vries ik de pesto in.

Serveren met:
-Stokbrood, mozzarella kaas als garnering.

Delen met je vrienden..Share on FacebookShare on Google+Pin on PinterestTweet about this on TwitterEmail this to someone
Pasta pesto was last modified: May 17th, 2015 by Happy cook

3 reacties op “Pasta pesto

  • April 23, 2015 at 1:48 pm
    Permalink

    Inderdaad kun je alles bakken in extra virgin olijfolie en gebruiken voor de huid!. In de echte kun je makkelijk bakken en koken en kun je eigenlijk zo op je huid smeren. Vaak zie je dat extra virgin verkocht wordt als puur, maar let op dat er ook veel gemengde olijfolien op de markt zijn. Je herkend echte extra virgin olijfolie aan de “vlokkerigheid”als de olie onder 8 graden komt. Dan gaan de bestanddelen wat “klonteren”. Dit betekent dat je de echte en pure extra virgin olijfolie hebt. Als deze helder blijft dan is deze absoluut vermengd en is niet aan te raden om in te bakken of in salades te gebruiken. Meestal zitten er dan teveel residuen (andere stoffen, vervuiling) in, die het vlokken tegengaan. Dus de tip van de vakman, vraag als je olijfolie koopt bij welke temperatuur deze gaat vlokken. Als er geen antwoord komt of dat gebeurt niet , dan weet je dat je niet de echte extra virgin olijfolie koopt!

    Andreas Van Beek
    Olijfolie Manolakis

    Reageer
  • May 4, 2015 at 11:15 am
    Permalink

    Feestelijk pasta pesto foto! Leuk gedaan.

    Reageer

Plaats een commentaar

Emailadressen worden niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*Kopieer het wachtwoord*

*Tik of plak het wachtwoord hier*

Beoordeling: