Pompoensoep

Pompoensoep

Rating 

Voorbereidingstijd: 

Kooktijd: 

Totale tijd: 

Aantal personen: 4

Grootte: 1 bord

Energie in Kcal: 280

Pompoensoep voor 4 personen in 40 minuten op tafel. In november is het pompoenen seizoen en kun je overal goedkoop aan pompoenen komen. Dat is dus de ideale tijd om dit budget recept uit te proberen!

Zelf houd ik ervan om niet teveel verschillende ingrediënten toe te voegen aan de pompoensoep zodat de smaak puur blijft en de kosten laag.
Ingrediënten
  • 1 biologische pompoen
  • 1 rode ui
  • (Groenten) bouillon
  • Klein stukje gember (evt. gemberpoeder of een paar gemberbolletjes)
  • Olie om in te bakken
  • Crème fraiche of ongezoete room
Bereidingswijze
  1. Snij de pompoen doormidden en verwijder de pitten en zachte binnenkant. Hak vervolgens de pompoen met schil en al in kleine stukjes. Als je geen biologische pompoen hebt gekocht dan moet de schil er wel af vanwege de gebruikte verdelgingsmiddelen.
  2. Fruit de rode ui (met eventueel een teentje knoflook) in een soeppan. Voeg ongeveer een halve liter bouillon toe en breng dit zachtjes aan de kook. Voeg de pompoen stukjes toe en zorg dat deze net onder de bouillon staan. Snij nu de gember(bolletjes) in kleine stukjes en roer deze door de pompoen stukjes. Laat dit met een deksel op de pan rustig koken, terwijl je het af en toe om roert tot de pompoen zacht is geworden. Dit duurt ongeveer 20 minuten afhankelijk van de grootte van de stukjes pompoen. Haal de pan van het vuur en pureer de pompoen. Voeg ondertussen af en toe bouillon toe tot de soep de juiste dikte heeft. Voeg de gemberpoeder toe als je dit in plaats van de stukjes gember gebruikt. Naar smaak kun je chilipoeder toevoegen voor een meer spicy variant.
  3. Serveer de soep met een schepje crème fraîche of opgeklopte room erop. Strooi de gebakken pompoenpitten erover om het echt mooi af te maken.

Optioneel:
-knoflook, chilipoeder, pompoenpitten

Serveren met:
-brood (kun je ook zelf bakken)

Delen met je vrienden..Share on FacebookShare on Google+Pin on PinterestTweet about this on TwitterEmail this to someone
Pompoensoep was last modified: May 17th, 2015 by Chef special

2 reacties op “Pompoensoep

  • May 2, 2015 at 9:09 pm
    Permalink

    Mooi recept. Ik ben gek op pompoensoep!

    Reageer
  • May 2, 2015 at 9:09 pm
    Permalink

    Ja heel lekker! Volgende week weer pompoensoep maken.

    Reageer

Plaats een commentaar

Emailadressen worden niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*Kopieer het wachtwoord*

*Tik of plak het wachtwoord hier*

Beoordeling: