Preitaart

Preitaart

Rating 

Voorbereidingstijd: 

Kooktijd: 

Totale tijd: 

Aantal personen: 3

Grootte: 1 stuk

Energie in Kcal: 600

Preitaart met aardappelen uit de oven voor 3 personen in 50 minuten klaar te maken. Dit is een variant op onze broccoli ovenschotel, maar voor deze preitaart gebruik je een lage ovenschaal.

Een hoofdgerecht die je serveert met een frisse salade of in mijn geval met gekookte wortelen. Ik had namelijk nog een aantal wortelen over uit mijn moestuin.
Verder raad ik aan om biologische prei te kopen, omdat het prijsverschil met normale prei heel klein is. Hopelijk geniet je van mijn goedkope en gezonde preitaart recept.
Ingrediënten
  • 3 biologische preien
  • 450 gram aardappelschijfjes
  • 125 gram spekjes
  • 1 ui
  • 2 eieren
  • 250 gram slagroom
  • 100 gram geraspte oude kaas
  • 5 plakjes ingevroren deeg voor hartige taart/ bladerdeeg
  • peper/ zout/ margarine (boter)
Bereidingswijze
  1. Verwarm de oven voor op 190 graden en breng een grote pan met water aan de kook en voeg een snufje zout toe. Haal het bladerdeeg op tijd uit de vriezer en haal ze vast los.
  2. Snij de prei in dunne ringen en snipper de ui. De spekblokjes in 6 minuten gaar bakken en laten uitlekken op keukenpapier. de gesnipperde ui heb ik ook even laten fruiten met de spekblokjes.
  3. De aardappelschijfjes 8 minuten koken in voldoende kokend water en de prei ringen in dezelfde pan 5 minuten laten meekoken.
  4. Boter je ovenschotel in en verdeel de bladerdeeg plakjes. Na het afgieten van het kokend water kun je de spekblokjes en ui toevoegen en voorzichtig roeren door de aardappelschijfjes en prei. Voeg nog een snufje peper toe en dan kun je de ovenschotel vullen.
  5. In een apart bakje roer je de eieren met de slagroom en giet je het mengsel over de gevulde ovenschotel.
  6. De geraspte kaas gaat bovenop het gerecht en dan kan de preitaart in de oven voor 40-50 minuten op 180-190 graden.

Tip:
-Begin je eigen moestuin.

Optioneel:
-Voor een meer romiger smaak zou je een aantal eetlepels crème fraîche kunnen toevoegen aan de eieren en de room. En je kunt de room verrijken met kruiden als dille/ tijm.
-Of gebruik een kant en klare kookroom.

Serveren met:
-Salade of gekookte wortelen

Delen met je vrienden..Share on FacebookShare on Google+Pin on PinterestTweet about this on TwitterEmail this to someone
Preitaart was last modified: May 17th, 2015 by Happy cook

6 reacties op “Preitaart

  • July 31, 2014 at 9:25 pm
    Permalink

    Die worteltjes uit je moestuin zien er lekker uit!

    Reageer
  • August 20, 2014 at 6:57 pm
    Permalink

    De preitaart is ook echt goed! En voor minder dan 3 euro per persoon te maken.

    Reageer
  • October 19, 2014 at 5:55 pm
    Permalink

    Ik ga de prei uit mijn moestuin gebruiken voor dit recept!

    Reageer
  • May 4, 2015 at 11:30 am
    Permalink

    Zalige preitaart! Dat was lekker smikkelen.

    Reageer
  • May 4, 2015 at 11:31 am
    Permalink

    Dank voor het preitaart recept. Lijkt me heel lekker.

    Reageer
  • May 4, 2015 at 11:32 am
    Permalink

    Mijn huisgenoten vonden de preitaart heerlijk. Alles is op gegaan:)

    Reageer

Plaats een commentaar

Emailadressen worden niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*Kopieer het wachtwoord*

*Tik of plak het wachtwoord hier*

Beoordeling: