Quiche Lorraine

Quiche Lorraine

Rating 

Voorbereidingstijd: 

Kooktijd: 

Totale tijd: 

Aantal personen: 3

Grootte: 1 stuk

Energie in Kcal: 580

Quiche Lorraine met cherrytomaten voor 3 personen in 50 minuten klaar te maken. Een Franse quiche met een frisse smaak van de cherry tomaten.

Deze gaat zeker lekkerder smaken dan een klant- en klare quiche Lorraine. En een quiche maken is veel makkelijker dan je zou denken.
Ingrediënten
  • 5 plakjes deeg voor hartige taart.
  • 200 gram spekblokjes
  • 150 gram geraspte kaas (Gruyère of Emmentaler)
  • 50 ml melk
  • 200 ml crème fraîche of slagroom
  • 4 eieren
  • 10 cherrytomaten
  • boter/ peper/ nootmuskaat
Bereidingswijze
  1. Gebruik voor dit gerecht een ingevette lage ovenschaal. Drapeer de ontdooide deegplakjes in de ovenschaal en vouw de uitstekende randjes naar binnen.
  2. De spekblokjes bak je gaar in 6 minuten op laag vuur en leg ze daarna op keukenpapier, zodat het vet kan weglekken.
  3. Verwarm de oven vast voor op 200 graden.
  4. Meng nu in een kom de eieren, crème fraîche, melk en spekblokjes. Voeg peper en nootmuskaat toe en roer het geheel tot de eieren goed zijn geklopt. Voeg alleen nog de een handje vol met doormidden gesneden cherrytomaten toe.
  5. Leg een laagje met gebakken spekblokjes op het deeg en giet de kom met het mengsel leeg in de ovenschaal. De quiche in het midden van de oven zetten voor 35-40 minuten.

Optioneel:
-Voeg nog 50 ml droge witte wijn toe aan het mengsel voor een vollere smaak.
-Je kunt ook je eigen quiche deeg maken. Hier zo je hoe dat moet.

Serveren met:
-Salade

Delen met je vrienden..Share on FacebookShare on Google+Pin on PinterestTweet about this on TwitterEmail this to someone
Quiche Lorraine was last modified: May 17th, 2015 by Happy cook

5 reacties op “Quiche Lorraine

  • July 2, 2014 at 6:56 pm
    Permalink

    Thanx! Beter dan die kant en klare AH maaltijden.
    Groet,
    Fannie

    Reageer
  • October 19, 2014 at 5:52 pm
    Permalink

    Mooie foto! Ik hoop dat mijn quiche Lorraine ook een succes word!!

    Reageer
  • April 30, 2015 at 7:22 pm
    Permalink

    Mooie foto! Ik hoop dat mijn quiche Lorraine er straks ook zo uit ziet.

    Reageer
  • May 4, 2015 at 11:33 am
    Permalink

    Prachtige klassieke quiche Lorraine. Lekkerder kan bijna niet.

    Reageer

Plaats een commentaar

Emailadressen worden niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*Kopieer het wachtwoord*

*Tik of plak het wachtwoord hier*

Beoordeling: