Risotto met champignons

Risotto met champignons

Rating 

Voorbereidingstijd: 

Kooktijd: 

Totale tijd: 

Aantal personen: 2

Grootte: 1 portie

Energie in Kcal: 400

Recept voor een makkelijke risotto met champignons en spekjes. Dit hoofdgerecht is voor 2 personen in 20 minuten klaar te maken. Risotto is een rijstgerecht uit noord Italië en 'riso' betekent rijst in Italiaans.

Een makkelijk en goedkoop recept voor deze heerlijke Risotto met champignons vind je hier.
Ingrediënten
  • 250 gram Risotto
  • 100 gram champignons
  • 125 gram spekblokjes
  • 1 sjalotje
  • 1 tablet groentebouillon/ olijfolie traditioneel/ peper
Bereidingswijze
  1. Begin met fijn snijden van de ui en champignons. Bak dan de spekblokjes in een hapjespan (waar je ook een deksel voor hebt) gaar in 5 minuten en laat het vet uitlekken op keukenpapier. Doe de spekblokjes terug in de pan en voeg de gesneden ui en champignons toe om nog eens een paar minuten mee te bakken. Ondertussen maak je 420 ml groentebouillon aan met kokend water. Voeg een klein scheutje olijfolie toe in de hapjespan en roer de risotto door de spekblokjes en champignons.
  2. Zet het vuur laag, roer de groentebouillon door het gerecht en doe een deksel op de pan. Afhankelijk van het merk risotto laat je de risotto gaar worden op laag kokend vuur met af en toe roeren (mijn risotto is gaar in 15 minuten). Als het gerecht voortijdig dreigt droog te koken moet je een scheutje kokend water toevoegen of groentebouillon als je nog over had. Uiteindelijk hoef je deze risotto dus niet af te gieten. Op het laatst kun je nog een beetje peper aanbrengen.

Optioneel:
-Bestrooien met geraspte kaas.
-Gehakte peterselie of koriander aanbrengen bij het serveren.

Serveren met:
-Salade

Delen met je vrienden..Share on FacebookShare on Google+Pin on PinterestTweet about this on TwitterEmail this to someone
Risotto met champignons was last modified: May 17th, 2015 by Happy cook

5 reacties op “Risotto met champignons

  • July 12, 2014 at 7:22 pm
    Permalink

    Met kastanjechampignons is wel zo lekker.

    Reageer
  • May 4, 2015 at 11:38 am
    Permalink

    Mooi rijstbolletje heb je gemaakt.

    Reageer
  • May 4, 2015 at 11:39 am
    Permalink

    Dat is wel restaurant waardig inderdaad.

    Reageer
  • May 5, 2015 at 6:14 pm
    Permalink

    Dank je voor het risotto met champignons recept.

    Reageer

Plaats een commentaar

Emailadressen worden niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*Kopieer het wachtwoord*

*Tik of plak het wachtwoord hier*

Beoordeling: