Rundvlees Smoor Daging

Rundvlees Smoor Daging

Rating 

Voorbereidingstijd: 

Kooktijd: 

Totale tijd: 

Aantal personen: 4

Grootte: 1 portie

Energie in Kcal: 280

Rundvlees Smoor Daging voor 4 personen in twee uur te bereiden. Een heerlijk Indisch gerecht uit onze Budget Rijsttafel special.

Het werd weer tijd om iets te maken voor deze special, want we kregen al flink wat e-mails met de vraag om deze special uit te breiden.
Dit goedkope Indische recept vergt wel wat geduld en daarom maak ik meteen een portie voor vier personen (om een portie Smoor Daging in te vriezen).

Ik heb de Smoor Daging met nasi goreng, kroepoek en komkommer salade  gegeten. Jummie :)

Laten we maar snel beginnen met dit recept want de smoor moet wel zeker een anderhalf uur pruttelen.
Ingrediënten
  • 400 gram runderlappen in stukjes
  • 3 tl Laos (Galangawortel poeder)
  • 6 el ketjap manis
  • 1 rode peper fijn gesneden
  • 1 grote rode ui  gesneden
  • 1 tl djinten (gemalen komijn poeder)
  • 200 ml rundvleesbouillon (met heet water)
  • 1 teentje knoflook geperst
  • snufje peper/ zonnebloemolie
Bereidingswijze
  1. De bereidingsduur mag dan lang zijn, maar de bereidingswijze is eigenlijk wel makkelijk.
  2. Wok de stukjes runderlappen in een hapjespan met zonnebloemolie op hoog vuur voor vijf minuten en roer al je specerijen en ui erdoor terwijl je het vuur lager zet. Voeg dan de bouillon toe en laat het gerecht met een deksel op de pan op je laagste vuur minstens anderhalf uur smoren/ pruttelen. Voeg heet water en/ of een beetje ketjap toe als je gerecht dreigt uit te drogen.

Optioneel:
-Gebruik een warmhoudplaatje om de rundvlees Smoor Daging te laten smoren.

Serveren met:
-Nasi goreng, kroepoek, komkommer salade

Delen met je vrienden..Share on FacebookShare on Google+Pin on PinterestTweet about this on TwitterEmail this to someone
Rundvlees Smoor Daging was last modified: May 17th, 2015 by Happy cook

3 reacties op “Rundvlees Smoor Daging

  • May 5, 2015 at 5:47 pm
    Permalink

    De rundvlees smoor daging was makkelijk te maken inderdaad. Erg lekker!!

    Reageer

Plaats een commentaar

Emailadressen worden niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*Kopieer het wachtwoord*

*Tik of plak het wachtwoord hier*

Beoordeling: