Spaanse omelet

Spaanse omelet

Rating 

Voorbereidingstijd: 

Kooktijd: 

Totale tijd: 

Aantal personen: 2

Grootte: 1 portie

Energie in Kcal: 470

Spaanse omelet met garnaaltjes voor 2 personen in 30 minuten klaar. We zijn net terug van een weekje zonnen op het Spaanse eiland Mallorca :) En uiteraard hebben gekeken of er ook budget gerechten worden gemaakt in Spanje.

Blijkbaar wel want de Spaanse omelet wordt in de meeste restaurants aangeboden en is een heel goedkoop gerecht. De authentieke Spaanse omelet is alleen gevuld met ui en aardappelschijfjes.

Bij dit Spaanse omelet recept heb ik wel een aantal ingrediënten toegevoegd, maar de basis blijft hetzelfde. En je kunt zelf natuurlijk altijd voor de eenvoudiger variant gaan.
Ingrediënten
  • 4 eieren
  • 1 prei
  • 1 rode paprika
  • 50 ml melk
  • 1 kleine rode ui
  • 125 gram kleine roze garnalen (met MSC keurmerk)
  • 200 gram dunne aardappelschijfjes of kleine blokjes
  • olijfolie/ snufje paprikapoeder en peper/beetje rozemarijn
Bereidingswijze
  1. Snij de ui, paprika en prei  in kleine stukjes en wok de  groenten samen met de aardappelblokjes voor vijf minuten.
  2. Roer in de laatste minuut de garnaaltjes erdoor en voeg de kruiden toe.  Klop nu de eieren en melk in een kommetje.
  3. Mijn Spaanse omelet heb ik in de oven gemaakt, maar je kunt hem ook in de pan maken. Vet een lage ovenschaal in verdeel de inhoud van de pan over de bodem van de ovenschaal.
  4. Giet het eiermengsel erover en stop het gerecht in de oven voor 20 minuten op 180 graden.

Optioneel:
-Spaanse omelet uit de pan is net zo makkelijk. Giet dan het eiermengsel in de koekenpan en laat de omelet garen in 15 minuten op laag vuur met een deksel erop. In de laatste minuten de omelet eventueel omkeren.
-Teentje knoflook toevoegen.

Serveren met:
-Stokbrood en een tomaten soep vooraf.

Delen met je vrienden..Share on FacebookShare on Google+Pin on PinterestTweet about this on TwitterEmail this to someone
Spaanse omelet was last modified: May 17th, 2015 by Happy cook

5 reacties op “Spaanse omelet

  • April 26, 2015 at 11:36 am
    Permalink

    Mooie foto! Vanavond ook maar eens een Spaanse omelet maken :)

    Reageer
  • May 4, 2015 at 11:41 am
    Permalink

    Ik heb wel vaker een Spaanse omelet in de pan gemaakt. Maar nu ga ik hem in de oven proberen te maken.

    Reageer
  • May 4, 2015 at 11:42 am
    Permalink

    Mijn Spaanse omelet is goed gelukt in de oven. Wel zo makkelijk inderdaad. Thx.

    Reageer
  • May 5, 2015 at 6:20 pm
    Permalink

    Wij willen graag bedanken voor het Spaanse omelet recept! Voor het eerst een Spaanse omelet uit de oven gemaakt en dat is veel makkelijker om te bereiden dan uit pan.

    Reageer

Plaats een commentaar

Emailadressen worden niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*Kopieer het wachtwoord*

*Tik of plak het wachtwoord hier*

Beoordeling: