Stamppot andijvie

Stamppot andijvie

Rating 

Voorbereidingstijd: 

Kooktijd: 

Totale tijd: 

Aantal personen: 3

Grootte: 1 portie

Energie in Kcal: 510

Stamppot andijvie met spekblokjes klaar maken voor 3 tot 4 personen is heel makkelijk en snel te doen. Ik had weer een aantal vrienden over om te eten en wilde ze een lekker en niet al te duur hoofdgerecht serveren!
Stamppot andijvie is dan een heel goede keuze, want iedereen vond het lekker en ik was niet meer dan 7 Euro kwijt voor 3 personen :)

Ik heb rauwe andijvie gebruikt, want dat is veel makkelijker om mee te koken en geeft je stamppot een goede "bite".

Dus geen gedoe met andijvie blancheren, koken of opbakken. Hier het is budget recept voor stamppot rauwe andijvie met spekblokjes:
Ingrediënten
  • 700 gram kruimige aardappelen
  • 450 gram rauwe andijvie
  • 150 gram spekblokjes
  • blokje boter
  • 150 ml melk
  • snufje peper, zout en nootmuskaat
Bereidingswijze
  1. Schil de aardappelen en snij ze in kleine stukjes. Kook de aardappelen voor 20 minuten. Bak de spekblokjes in 8 minuten gaar in een anti-aanbak pan zonder boter.
  2. Je hoeft de spekblokjes niet te laten uitlekken op keukenpapier en je gaat een deel van de olie nog gebruiken.
  3. Als de aardappelen bijna gaar zijn, verwarm dan de melk in een pannetje en roer het blokje boter erdoor. Voeg ook het zout, peper en nootmuskaat toe.
  4. Giet de de aardappelen af en doe ze terug in de pan. Voeg de inhoud uit het pannetje met melk toe en stamp de aardappelen fijn met een stamper.
  5. Zet het vuur weer aan en roer de rauwe andijvie door de pan met aardappelpuree voeg nog een beetje vet van de spekblokjes toe er roer 3/4 van de spekblokjes door de stamppot andijvie.
  6. Belangrijk is dat de andijvie warm wordt, maar de andijvie niet doorbakken (de andijvie moet wel knapperig blijven. 3 tot 4 minuten op normaal vuur en blijven roeren zou goed moeten zijn om dat resultaat te bereiken.
  7. Strooi de laatste spekblokjes over de opgemaakte borden.

Optioneel:
-Stamppot andijvie kun je ook heel goed invriezen of de volgende dag weer opwarmen.

Serveren met:
-Rookworst of karbonades met een beetje jus.
-Mosterd of ketchup

Delen met je vrienden..Share on FacebookShare on Google+Pin on PinterestTweet about this on TwitterEmail this to someone
Stamppot andijvie was last modified: May 7th, 2015 by Happy cook

4 reacties op “Stamppot andijvie

  • January 13, 2015 at 9:19 pm
    Permalink

    Hutspot andijvie vind ik ook de lekkerste stamppot! Yeah!

    Reageer
  • May 4, 2015 at 11:45 am
    Permalink

    Stamppot andijvie is altijd smullen.

    Reageer
  • May 4, 2015 at 11:46 am
    Permalink

    Heel vaak stamppot andijvie gegeten bij mijn ouders, maar nu voor het eerst zelf gemaakt. Top recept :)

    Reageer
  • May 4, 2015 at 11:47 am
    Permalink

    Bedankt. Lekker en goedkoop wat wil je nog meer.

    Reageer

Plaats een commentaar

Emailadressen worden niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*Kopieer het wachtwoord*

*Tik of plak het wachtwoord hier*

Beoordeling: