Stoofpot met bier

Stoofpot met bier

Rating 

Voorbereidingstijd: 

Kooktijd: 

Totale tijd: 

Aantal personen: 4

Grootte: 1 portie

Energie in Kcal: 640

Stoofpot met bier voor 4 personen in 2 en een half uur klaar te maken. Een geniaal budget recept uit de Belgisch keuken waarbij je je vingers gaat aflikken!

Ik had nog een donker biertje in de kast staan uit een bierpakket en kwam op het idee om een stoofpotje met bier te maken.
Je moet er wel wat tijd voor uittrekken want de runderlappen moeten tot wel twee uur stoven. De voorbereidingstijd (30 minuten) en de moeilijkheidsgraad vallen echter reuze mee. Het is echt een goed gerecht om in het weekend te maken en er dan meerdere dagen van te genieten.
Het vlees wordt zo lekker mals..jummie! Dit recept ga ik zeker niet snel vergeten!
Ingrediënten
  • 500 gram runderlappen
  • Donker Belgisch bier (Grimbergen dubbel)
  • 1 boterham
  • eetlepel mosterd
  • 2 laurierblaadjes
  • 250 ml vleesbouillon
  • 1 grote ui gesnipperd
  • 1 teentjes knoflook geperst
  • 50 gram boter
  • snufje zout en peper
Bereidingswijze
  1. Een goede pan om te stoven is je zwaarste pan in de kast. Ik heb een een zware hapjespan met deksel gebruikt. Fruit je uitje en knoflook in de boter en braad de runderlappen bruin op normaal vuur voor 6-8 minuten.
  2. Blus het geheel af met het donkere Belgische biertje. Voeg ook de bouillon toe. Smeer de bruine boterham in met mosterd en leg hem op de kop op in de pan. Breng ook de kruiden aan.
  3. Zet het vuur laag en doe de deksel op de pan. Laat het stoofpotje twee uur pruttelen. Kijk af en toe of het vlees nog onder het sap staat en voeg indien nodig een beetje kokend water toe.

Optioneel:
-Gebruik een warmhoudplaat omstoofpot met bier 2 het vlees te stoven.

Serveren met
-Aardappelen en groenten

Delen met je vrienden..Share on FacebookShare on Google+Pin on PinterestTweet about this on TwitterEmail this to someone
Stoofpot met bier was last modified: May 17th, 2015 by Happy cook

6 reacties op “Stoofpot met bier

  • March 18, 2015 at 8:25 pm
    Permalink

    Dat ziet er goed uit zeg! Van het weekend ga ik dit stoofpotje met bier bereiden.

    Reageer
  • May 4, 2015 at 11:52 am
    Permalink

    Wel een lange bereidingstijd, maar ik denk dat het wel de moeite waard is.

    Reageer
  • May 4, 2015 at 11:53 am
    Permalink

    Ja zeker de moeite waard van het wachten. Hoe langer je gaat sudderen hoe malser het vlees wordt.

    Reageer
  • May 4, 2015 at 11:55 am
    Permalink

    Stoofpot met bier is echt een zalig gerecht. Dit recept komt bij mijn favorieten.

    Reageer

Plaats een commentaar

Emailadressen worden niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*Kopieer het wachtwoord*

*Tik of plak het wachtwoord hier*

Beoordeling: