Thaise zalm

Thaise zalm

Rating 

Voorbereidingstijd: 

Kooktijd: 

Totale tijd: 

Aantal personen: 2

Grootte: 1 portie

Energie in Kcal: 520

Thaise zalm voor 2 personen met rijst en boontjes in 30 minuten te bereiden. Een heerlijk en heel gezond hoofdgerecht voor de fijnproevers. Best makkelijk te maken en heel goed van smaak. Ik heb hier afgelopen week echt van genoten.

Met dit recept voor een Thaise zalm met boontjes en rijst kun je thuis een restaurant waardig menu serveren.

Veel succes in de keuken en eet smakelijk alvast!
Ingrediënten
  • 2 Zalmmoten van 150 gram per stuk
  • 200 gram boontjes
  • 180 gram Basmati rijst
  • boter/ snufje peper en zout/ olijfolie
  • Voor de saus:
  • 2 lente uitjes in dunne ringetjes
  • Dun plakje fijn gesneden verse gember
  • 4 eetlepels citroensap
  • 1 eetlepel vissaus (gewoon te koop bij de ah)
  • klein bosjes koriander gehakt
  • ½ teentje knoflook
Bereidingswijze
  1. Kook de rijst volgens de bereidingswijze op de verpakking. Ik heb de rijst tien minuten gekookt en na het afgieten nog een kwartier in de afgesloten pan bewaard met een theedoek eromheen. De boontjes kookte ik in tien minuten.
  2. De zalm insmeren met olijfolie en een klontje boter verwarmen in de braadpan. Leg als de boeter heet de zalm met de huid naar benden in de pan en op normaal vuren bakken voor 4 minuten. Draai de zalm dan om en zet het vuur laag. Beide zijden nog een minuutje verwarmen.
  3. Sausje in een klein pannetje maken. Breng alle ingrediënten voor de saus aan en verwarm een minuutje onder voortdurend roeren. je hoeft de saus alleen een beetje te verwarmen, dus niet aanbakken.
  4. Maak een bodem van basmati rijst op beide borden. Leg daar de zalmmoot op en drapeer de boontjes en saus erover.

Optioneel:
-Halve rode peper in stukjes gesneden aanbrengen aan de saus.

Serveren met:
-Thaise viskoekjes als voorgerecht.

Delen met je vrienden..Share on FacebookShare on Google+Pin on PinterestTweet about this on TwitterEmail this to someone
Thaise zalm was last modified: May 17th, 2015 by Happy cook

4 reacties op “Thaise zalm

  • May 4, 2015 at 11:57 am
    Permalink

    Snel gemaakt en het was nog best goedkoop. Dank U.

    Reageer
  • May 4, 2015 at 11:58 am
    Permalink

    Ja binnenkort nog maar eens maken.

    Reageer
  • May 4, 2015 at 11:58 am
    Permalink

    Dank voor het Thaise zalm recept.

    Reageer

Plaats een commentaar

Emailadressen worden niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*Kopieer het wachtwoord*

*Tik of plak het wachtwoord hier*

Beoordeling: