Tjap Tjoy

Tjap Tjoy

Rating 

Voorbereidingstijd: 

Kooktijd: 

Totale tijd: 

Aantal personen: 4

Grootte: 1 portie

Energie in Kcal: 450

Tjap Tjoy voor 4 personen in 30 minuten klaar. Deze zelfgemaakte Tjap Tjoy gaat veel beter smaken dan bij de afhaal Chinees.

Dit Indische gerecht met veel groenten is een onderdeel van de Budget rijsttafel. Het is niet ons goedkoopste gerecht, maar als je voor veel mensen gaat koken moet het wel uit kunnen. En natuurlijk kun je even kijken of er ingrediënten in de aanbieding zijn bij jouw supermarkt.
Ingrediënten
  • 250 gram kipfilet in blokjes
  • 3 wortels in dunne plakjes gesneden
  • 1 paprika
  • 100 gram champignons in plakjes
  • 1 prei in halve ringen gesneden
  • 200 gram peultjes doormidden gesneden
  • 150 gram taugé
  • 2 kleine uitjes
  • 2 teentjes geperste knoflook
  • 2 limoenblaadjes
  • klein blokje gember in kleine stukjes gehakt/ 1 tl gemalen Laoswortel/ snufje peper/
  • 150 ml kippenbouillon/ 3 el Chinese oestersaus/ 3 el ketjap/ 1 el maizena/ zonnebloemolie
Bereidingswijze
  1. Gebruik een wok pan en begin met de kipfilet blokjes gaar te bakken en nog een snufje peper toevoegen. Ondertussen ga je alle groenten wassen snijden.
  2. Als de kipfilet goudbruin is voeg je de wortels, peultjes, ui, rode peper, limoenblaadjes en knoflook toe. Na 3 minuten wokken ga je rest van de groenten toevoegen. Blijf het gerecht goed omscheppen op normaal vuur voor nog eens 5 minuten.
  3. Ondertussen kun je water opzetten voor de kippenbouillon. Als de groenten gaar, maar nog wel knapperig zijn roer je de kippenbouillon, oestersaus, ketjap, laoswortel en maizena door het gerecht.
  4. Zet het vuur daarna laag en met af en toe roeren nog 3 minuten laten staan. Haal de limoenblaadjes uit de wok voor het serveren.

Optioneel:
-Als je de kipfilet weglaat heb je een vegetarische Tjap Tjoy.
-Snij de taaie stengel in het midden van de limoenblaadjes eruit en gooi de stengel weg. De rest van de blaadjes snij je in fijne stukjes.

Serveren met:
-Rijst, bami of noedels
-Onderdeel van de Budget rijsttafel

Delen met je vrienden..Share on FacebookShare on Google+Pin on PinterestTweet about this on TwitterEmail this to someone
Tjap Tjoy was last modified: May 17th, 2015 by Chef special

5 reacties op “Tjap Tjoy

  • July 12, 2014 at 2:03 pm
    Permalink

    Wel meer werk dan naar de Chinees gaan, maar het resultaat mocht er zijn!! Jummie

    Reageer
  • October 19, 2014 at 6:09 pm
    Permalink

    Dit vind ik wel 1 van je beste recepten! Dankjewel voor het goeie recept Budget chefs!

    Reageer
  • May 4, 2015 at 12:01 pm
    Permalink

    Niet het goedkoopste recept, maar wel heel lekker.

    Reageer

Plaats een commentaar

Emailadressen worden niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*Kopieer het wachtwoord*

*Tik of plak het wachtwoord hier*

Beoordeling: