Zalm en prei quiche

Zalm en prei quiche

Rating 

Voorbereidingstijd: 

Kooktijd: 

Totale tijd: 

Aantal personen: 4

Grootte: 1 stuk

Energie in Kcal: 400

Zalm en prei quiche als Frans bijgerecht voor 5 personen in 65 minuten gemaakt. Deze week heb ik voor vier vrienden een zalm en prei quiche salade gemaakt voor de lunch. De quiche heb ik geserveerd met een salade en stokbrood met Franse kaasjes.

Deze Franse lunch viel goed in smaak mag ik wel zeggen!
Voor de quiche heb je wel een oven en een lage ovenschaal nodig.
Ingrediënten
  • 2 prei stronken
  • 150 gram gerookte zalm filet in snippers
  • 5 bladerdeeg plakjes
  • 125 gram geraspte oude kaas of Emmentaler
  • 350 ml slagroom voor warme bereidingen
  • 1 ei
  • 1 sjalotje
  • boter/ olijfolie traditioneel/ snufje peper en zout
Bereidingswijze
  1. De oven kun je vast voorverwarmen op 190 graden en vergeet ook niet de bladerdeeg uit de vriezer te halen om de plakjes te ontdooien.
  2. De preien ga je eerst snijden in dunne ringen en opbakken op laag vuur in een beetje olijfolie in een koekenpan (en niet laten aanbakken) samen met het gesneden uitje en een snufje zout. Dan ga je in een aparte kom de slagroom, ei en geraspte oude kaas roeren. Voeg hier nog flink wat peper aan toe.
  3. Na vijf minuten bakken van de prei laat je de zalm snippers nog een minuutje meebakken en roer je ze door de prei. Laat de prei en zalm afkoelen en vet je lage ovenschaal in met boter om er vervolgens de bladerdeeg plakken in te vouwen. Knip het bladerdeeg boven de rand nog even weg.
  4. Roer nu de inhoud van de kom met slagroom, ei en kaas door de koekenpan met prei en zalm. Het geheel verdeel je gelijkmatig over de ovenschaal en dan mag je de quiche in het midden van je oven plaatsen voor 45-50 minuten op 190 graden.
  5. Blijf wel een oogje in het zeil houden, want mijn quiche moest de laatste tien minuten beneden in de oven worden geplaatst om aanbakken van de bovenkant te voorkomen.

Optioneel:
-Mijn quiche heb ik in de ochtend gemaakt, zodat ik hem in de middag alleen hoefde op te warmen in oven voor 10-15 minuten op 160-170 graden. Vaak smaakt een quiche of taart dan nog lekkerder.
-Een kant- en klare kookroom gebruiken in plaats van de slagroom en eieren.

Serveren met:
-Salade
-Stokbrood en Fransje kaasjes

Delen met je vrienden..Share on FacebookShare on Google+Pin on PinterestTweet about this on TwitterEmail this to someone
Zalm en prei quiche was last modified: May 17th, 2015 by Happy cook

2 reacties op “Zalm en prei quiche

  • August 20, 2014 at 6:49 pm
    Permalink

    Dit moeten we maar eens proberen te maken. En ook nog geld besparen Yeah!

    Reageer
  • April 30, 2015 at 7:28 pm
    Permalink

    Quiche is mijn favoriet! Dankje

    Reageer

Plaats een commentaar

Emailadressen worden niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*Kopieer het wachtwoord*

*Tik of plak het wachtwoord hier*

Beoordeling: