Zalmsalade

Zalmsalade

Rating 

Voorbereidingstijd: 

Kooktijd: 

Totale tijd: 

Aantal personen: 4

Grootte: 1 portie

Energie in Kcal: 300

Zalmsalade als bijgerecht voor 4 personen klaar te maken in 10 minuten. Bij sommige mensen kom ik graag op de koffie, maar bij anderen ben ik dolblij als ik word uitgenodigd om te komen eten!!

Afgelopen weekend mocht ik weer komen eten bij mijn vrienden in Noordlaren en kregen we deze zalmsalade geserveerd. De zalmsalade smaakte heerlijk en ziet er ook prachtig uit.

Natuurlijk heb ik snel het recept gevraagd om met jullie te delen.
Ingrediënten
  • 2 blikjes zalm (met MSC-keurmerk!)
  • 2 en halve eetlepels yogonaise
  • 4 augurken
  • 1 biologische tomaat
  • 2 hardgekookte biologische eieren
Bereidingswijze
  1. Kook de eieren hard in tien minuten. En giet ondertussen de inhoud van de blikjes zalm af en stort ze op een diep bord. Haal dan de graten en het vel eruit. Daarna fijn prakken en mengen met 2 eetlepels yogonaise.
  2. Snij 2 augurken in kleine stukjes en meng die ook door de zalm. Strijk dan de zalm met de achterkant van een lepel glad en bestrijk dun met de rest van de yogonaise.
  3. Snij de eieren, de tomaat en de rest van de augurken in mooie vormen en garneer hiermee de zalmsalade.

Optioneel:
-Als variatie kunnen ook nog zilveruitjes worden toegevoegd.

Serveren met:
-Bij de lunch kun je deze zalmsalade serveren met warme broodjes en een quiche Lorraine.
-Een hoofdgerecht

Delen met je vrienden..Share on FacebookShare on Google+Pin on PinterestTweet about this on TwitterEmail this to someone
Zalmsalade was last modified: May 17th, 2015 by Happy cook

4 reacties op “Zalmsalade

  • August 20, 2014 at 6:51 pm
    Permalink

    Ik heb wel vaak tonijnsalade gemaakt, maar deze zalmsalade lijkt me wel lekker voor de verandering!

    Reageer
  • April 30, 2015 at 7:30 pm
    Permalink

    Prachtige zalmsalade en heel goed van smaak!

    Reageer
  • May 2, 2015 at 8:47 pm
    Permalink

    Deze zalmsalade was zo gemaakt! En daarna was het Smullen!!!

    Reageer

Plaats een commentaar

Emailadressen worden niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*Kopieer het wachtwoord*

*Tik of plak het wachtwoord hier*

Beoordeling: